Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Hogyan jelenik meg a táborban a cserkészet?

A gyerekek kis csoportokra vannak osztva. A csoport élén egy vezető áll, aki már a mozgalomban több éves vezetői tapasztalattal bír, és az ő felügyelete alatt táboroznak a gyerekek. A mozgalom jelszava: Cselekedve tanulás! – ezt az elvet követjük mi is. 

Kihez forduljak különböző kérdéseimmel?

Különböző kérdéseikkel elsősorban Tóth Márkot (06308735034) keressék, pénzügyi kérdésekben pedig a főszervezőt, Várdai Balázst (06202114196). Minden táborunkban lesz egy tábortelefon, amit az aktuális táborvezető fog kezelni. A tábor alatt felmerülő kérdésekkel kérjük Őt keressék.

Hogyan tudok kommunikálni gyermekemmel?

A telefonokat a tábor elején beszedjük, és minden nap fél 7 és fél 8 között kiosztjuk a gyerekeknek, ekkor tudnak velük kommunikálni. Térerő a tábor területén gyengén, de van. A tábor programmenetében csúszások előfordulhatnak, így kérjük ezt rugalmasan kezeljék.

Hogy zajlik a sátorban alvás?

A gyerekek csapatonként sátrakban alszanak az őrsvezetőjükkel. A sátorban alváshoz szükséges: polifoam, meleg hálózsák, esetleg kispárna.

Kullancs a táborban

Mivel a természetben leszünk, így fel kell készülni a kullancsokra, szúnyogokra. Kullancs és szúnyogriasztó jó szolgálatot tehet. Habár a táborhelyeinken nincs nagy  fokú kullancsveszély, a gyerekeket mégis minden nap 2x átvizsgáljuk a biztonság kedvéért.

Szükség van-e a táborban zsebpénzre?

A táborban a gyerekeknek nincs szükségük zsebpénzre, mivel a tábor során nem tudják hol elkölteni azt.

Mi lesz az elvesztett tárgyakkal?

Az elveszett tárgyakat a tábor végén összegyűjtjük, egy hónapon belül lehet ezeket átvenni az alábbi címen: 1085 Bp. Horánszky utca 20.

Édesség

Tábor elején az édességeket is összegyűjtjük, mert a sátorban csak a hangyákat vonzza. Az édességeket étkezések után az őrsvezető csapatonként osztja szét. Kérjük olyan édességeket, melyeket nem lehet szétosztani, (pl. sportszelet), ne hozzanak.

Mikor lehet igényelni pénzvisszafizetést?

Ha a tábort valamilyen váratlan esemény miatt elhagyni kényszerül  táborozó, a tábordíj előlegét visszafizetjük.

Vallás-ima

A tábor cserkész jellegéből adódóan keresztény gyökerekkel rendelkezik. Ez meg is jelenik a táborunkban, például az étkezések előtti imákban. Ezek természetesen fakultatívak. Az évek során volt már mindenféle valláshoz kötődő táborozónk, de szerencsére mindegyikükkel vidáman együtt tudtunk táborozni.

Elektronikus eszközök

Kérjük, hogy a gyermekek ne hozzanak a táborba telefonon kívül más elektronikus eszközt!

Naptej

Naptejet, napsapkát ajánljuk, hogy hozzanak, mert sok időt töltünk a szabadban.
To Top