Tábori ABC szülőknek

Alvás

A gyerekek alvásigényének megfelelően 22.00-07:30 között szigorú tábori csend van.

Cselekedve tanulás

A cserkész-pedagógia egyik alapja: Játszás, cselekvés közben sajátítják el az ismereteket.

Értékeink

A Szülők számára összeállítottunk egy dokumentumot, amely tartalmazza a számunkra fontos értékeket. Itt olvasható.

Esti ima

A tábor szervezői mindannyian vallásosak. Fakultativ esti imát biztosítunk azon kerest(y)én gyermekek számára, akik ezt igénylik. Az 5-8 perces ima keretében énekelünk, és minden résztvevő elmondhatja, hogy mint köszön meg a napból.

Esti mese

Nincs jó éjszaka esti mese nélkül. Minden vezető mesél saját csoportjának lefekvés előtt.

Étkezés

Napi négyszeri étkezést biztosítunk a gyermekek számára. Reggeli ebéd uzsonna vacsora. A programnak megfelelően az ebéd vagy a vacsora a meleg étkezés, uzsonnára friss gyümölcsöt kapunk.

Felszerelés

Összeállítottunk egy felszerelés listát, melyet itt olvashat el.

Fürdés

Minden este a fő programok után meleg vízzel fürdünk.

Gyümölcs

Minden nap uzsonnára kapunk gyümölcsöt egészségünk megőrzése érdekében.

Hazaküldés

Ilyen nagyon ritkán szokott előfordulni, de amennyiben akad olyan gézengúz, aki mások épségét súlyosan veszélyeztetni próbálja, vagy rendszeresen nem engedelmeskedik a szervezőknek, hamar otthon találhatja magát.

Honvágy

Egy-két -főleg első táboros- gyereknél előfordul a honvágy. A honvágy tapasztalataink szerint kibírható és legyőzhető. De, ha mégis és nagyon-nagyon, akkor természetesen nem kötelező köztünk maradni.

Keretmese

A tábor programjai egy adott történetre épülnek föl, mely minden évben más. Ennek a történetnek jeleneteit beleszőjük a tábor mindennapjaiba. Innét az elnevezés.

Kiértékelés

A tábor végén minden gyermekről írunk egy értékelést a szülők felé. Ebben megemlítjük, miben fejlődött a gyermekük, hogyan érezte magát, milyen hangulata volt az egyes napokban és ennek milyen jeleit adta.

Kullancs

A természetben nem ritka hogy kullanccsal is találkozzunk, és tudjuk milyen egészségügyi gondokat okozhat. Ajánljuk a védő oltásokat, továbbá naponta kétszer gondosan ellenőrizzuk a gyermekeket.

Mobiltelefon használat

A tábor főszervezőit non-stop ellehet érni a tábor ideje alatt. A tábor nagyon intenzív, így telefonálásra a gyerekeknek szinte nem jut idő. A gyerekeknek este 20.00 – 20.30 között van lehetőségük telefonálásra, ha szükséges. Mivel a tábor területén gyenge térerő van, javasoljuk az smsezést.

Napirend

Minden nap reggel, kihirdetjük a nap programjait. Az idő beosztása pontosságra és figyelemre nevel.

Programok

Programjainkról bővebben itt olvashat.

Sátor

A táborlakók vezetővel együtt 8 fős vízálló, alul szigetelt sátrakban alszanak.

Szülői látogatás

A tábor programja nagyon intenzív, egyik program után a másik következik. A szülői látogatást nem javasoljuk, általában csak a honvágyat erősíti föl a gyermekben. Fontos esetben a tábor vezetőivel történt egyeztetés után lehetséges.